Journal Information
Vol. 47. Issue 173.
Pages 9-15 (January - March 2012)
Share
Share
Download PDF
More article options
Vol. 47. Issue 173.
Pages 9-15 (January - March 2012)
Full text access
Prevalença de les lesions de triatletes d'una lliga francesa
Prevalence of injuries in triathletes from a French league
Visits
4942
Olivier Galeraa, Olivier Galerab, Sophie Gleizes-Cerveraa, Fabien Pillarda, Daniel Rivièrea
a Département de Médecine du Sport, Hôpital Universitaire Larrey, Toulouse, França
b Commission médicale, Ligue Midi-Pyrénées de Triathlon
This item has received
Article information

Objectiu: Avaluar la prevalença de traumatismes de triatletes i buscar els factors contribuents implicats.

Mètode: S’envià per correu un qüestionari anònim a 788 triatletes de la lliga francesa sobre els casos de traumatismes durant la temporada anterior.

Resultats: El 52,4% dels triatletes que respongueren notificaren que havien sofert com a mínim una lesió durant la temporada anterior i el 17% dels quals diverses vegades. Els 83,5 % de les lesions es produïren durant l’entrenament, sobretot corrent (72,5%). Els casos notificats amb més freqüència foren les tendinopaties (44,5%) i lesions musculars (35%). Les zones anatòmiques notificades amb més freqüència foren el turmell (20,6%), el genoll (18,3%), la cuixa (15%), la regió lumbar (12,6%) i l’espatlla (8,3%). El 77% dels triatletes lesionats van poder continuar entrenant, sobretot en natació (71%) i ciclisme (61,5%), mentre que el 85,5% dels casos hagueren de deixar de córrer. Els triatletes que havien sofert lesions declararen que dedicaven un temps significativament menor a l’escalfament que els triatletes no lesionats (respectivament, 13,7 min vs. 18 min) (p < 0,01). El temps dedicat als estiraments també fou inferior en els lesionats en comparació amb els no lesionats (respectivament, 8,3 min vs. 10,6 min) (p < 0,01). S’observà la mateixa associació entre el temps emprat en l’escalfament i estiraments i la prevalença de tendinopaties. La prevalença de lesions musculars s’associà de manera significativa amb el nombre d’hores d’entrenament setmanal (p < 0,05) i amb la distància d’entrenament setmanal nedant, fent ciclisme i corrent (p < 0,05).

Conclusió: Les lesions observades en triatletes amateurs són lesions musculoesquelètiques per sobrecàrrega, produïdes sobretot durant l’entrenament, especialment en la carrera.

Objetivo: Evaluar la prevalencia de traumatismos en triatletas y buscar los factores contribuyentes implicados. Método: Se envió por correo un cuestionario anónimo sobre los casos de traumatismos durante la temporada anterior a 788 triatletas de una liga francesa.

Resultados: El 52,4% de los triatletas que respondieron notificaron que habían sufrido como mínimo una lesión durante la temporada anterior y el 17% varias lesiones. El 83,5% de las lesiones se produjeron durante el entrenamiento, sobre todo corriendo (72,5%). Los casos notificados con más frecuencia fueron tendinopatías (44,5%) y lesiones musculares (35%). Las zonas anatómicas notificadas con más frecuencia fueron el tobillo (20,6%), la rodilla (18,3%), el muslo (15%), la región lumbar (12,6%) y el hombro (8,3%). El 77% de los triatletas lesionados pudieron seguir entrenando, sobre todo haciendo natación (71%) y ciclismo (61,5%), mientras que en el 85,5% de los casos tuvieron que dejar de correr. Los triatletas que habían sufrido lesiones notificaron que dedican un tiempo significativamente menor al calentamiento que los triatletas ilesos (respectivamente, 13,7 min frente a 18 min) (p < 0,01). El tiempo dedicado a los estiramientos también era inferior en los lesionados en comparación con los ilesos (respectivamente, 8,3 min frente a 10,6 min) (p < 0,01). Se observó la misma asociación entre el tiempo empleado en el calentamiento y el estiramiento y la prevalencia de tendinopatías. La prevalencia de lesiones musculares se asoció de manera significativa con el número de horas de entrenamiento semanales (p < 0,05) y con la distancia de entrenamiento semanal nadando, haciendo ciclismo y corriendo (p < 0,05).

Conclusión: Las lesiones observadas en triatletas amateurs son lesiones musculoesqueléticas por sobrecarga, producidas sobre todo durante el entrenamiento, principalmente al correr.

Palabras clave:
Trastorn traumatològic
Freqüència
Triatletes
Tendinitis
Exercicis d’escalfament
Estiraments
Full text is only aviable in PDF
Apunts Sports Medicine
Article options
Tools

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?