Journal Information
Vol. 53. Issue 199.
Pages 123 (July 2018)
Full text access
Activitat física i salut dels docents peruans
Physical activity and health in Peruvian teachers
Visits
...
Kiara Saenz-Lujána
a Professora de Llengua. Llicenciada en Didàctica de la Llengua. Màster en Educació. Universidad San Ignacio de Loyola, Lima, Perú
Article information
Full Text
Bibliography
Download PDF
Statistics
Figures (2)
Full Text

Sr. Director:

Vaig llegir amb satisfacció l’article «Activitat física y salut dels docents. Una revisió», de Yury Rosales-Ricardo et al.1, que fan una revisió documental i bibliogràfica d’articles cien tífics publicats des de 1999 fins al febrer de 2016, amb l’objectiu d’actualitzar els coneixements sobre activitat física y salut en els docents. L’esmentada revisió motivà la redacció d’aquesta carta amb l’objectiu d’oferir una visió sobre la situació actual de la salut dels docents a Perú i les limitacions de la manca d’activitat física en aquest sector social.

Segons l’OMS2, amb un nivell adequat d’activitat física regular es redueix en els adults el risc de patir malalties cardiovasculars i càncer, entre altres, així com també es millora la salut mental, òssia i funcional; i és fonamental per controlar el pes. Tanmateix, aquests beneficis3 passen desapercebuts a més del 40% de docents peruans, els quals tenen un cert grau de sobrepès, i encara és més alarmant, un 30% són obesos (taula 1). Aquesta situació obeeix al fet que l’activitat física que practiquen els docents és insuficient5 (taula 2).

Malgrat que comptem amb una llei que promou l’activitat física als centres educatius4, és de vital importància que s’enforteixi la promoció d’un estil de vida saludable que inclogui el consum d’aliments saludables i l’augment de l’activitat física. Així es reduirà el risc de patir malalties cardiovasculars i diabetis mellitus i millorarà la qualitat de vida dels mestres i professors en la seva atrafegada vida3.


Correu electrònic:kiara.saenz@usil.pe

Bibliografía
[1]
Activitat física i salut de docents. Una revisió. Apunts Med Esport. 2017;52:159-66.
[2]
int. Switzerland: World Health Organisation [consultat 1 Mar 2018]. Disponible a: http://www.who.int/dietphysicalactivity/pa/es/.
[3]
Exceso de peso y riesgo cardiometabólico en docentes de una universidad de Lima: oportunidad para construir entornos saludables. Educ Med. 2017;243:1-7.
[4]
upeu.edu.pe. Bienestar psicológico y actividad física en docentes de una universidad privada de Lima Este. Perú: Repositorio.upeu.edu.pe; 2017 [consultat 2 Mar 2018].
[5]
Estudio exploratorio sobre actividad física en profesores latinoamericanos. Revista Edu-fisica.com. 2015;7:14-22.
Apunts Sports Medicine

Subscribe to our newsletter

Article options
Tools

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Cookies policy
To improve our services and products, we use cookies (own or third parties authorized) to show advertising related to client preferences through the analyses of navigation customer behavior. Continuing navigation will be considered as acceptance of this use. You can change the settings or obtain more information by clicking here.