L’entrenament en hipòxia no és una pràctica freqüent en el futbol professional, tot i que la millora del rendiment físic que se n’obté pugui ser rellevant en la preparació i la recuperació física. El caràcter d’esforç intermitent que defineix el futbol requereix que el jugador es recuperi al més ràpidament possible entre esforços d’alta i baixa intensitat. En un estudi previ realitzat per aquest grup d’investigació es constatà una millora significativa de la freqüència cardíaca de recuperació des de l’esforç màxim després de realitzar un protocol d’entrenament de força-resistència en hipòxia intermitent. Semblantment, els beneficis fisiològics de l’exposició i entrenament en hipòxia podrien augmentar el rendiment individual dels jugadors de futbol. Aquest estudi pretén revisar la bibliografia publicada sobre el tema i l’ús i les aplicacions possibles de l’entrenament en hipòxia en el rendiment físic del futbol.
The Impact Factor measures the average number of citations received in a particular year by papers published in the journal during the two preceding years.
© Clarivate Analytics, Journal Citation Reports 2022
SRJ is a prestige metric based on the idea that not all citations are the same. SJR uses a similar algorithm as the Google page rank; it provides a quantitative and qualitative measure of the journal's impact.
See moreSNIP measures contextual citation impact by wighting citations based on the total number of citations in a subject field.
See more